Hopp til innhold

Inn i skapet!

Fortvil ikke, vinteren nærmer seg og vedlikeholdsgutta farter inn og ut av skap så andre knapt klarer å holde tritt!

Rett kabling og rett tilkobling for måleinstumenter er en pirkete jobb som LA9ALA Tore klarer med glans.

Sist uke ble det avsatt to dager til å gjøre nødvendig vedlikehold og planlangt ombygging i nord- og midt-østerdal.

Turen startet fra Valdres for LA2UO sin del som kjørte innom LA9ALA og lempet av, stablet om utstyr og plukket med seg han og kjørte videre mens LA6ETA reise fra Gjøvik. 

Vi valgte å ikke kjøre om Hamar/Elverum og satt nesen rett nordover på E6 og kjøre over Venabygsfjellet og Folldal. En flott tur i høst-vær. En stopp før oppstigning på CirkleK i Alavdal måtte til.

Gjennomgangsmålinger og justeringer.
LA2UO Karl

Erfarne karer går rett igang med transport av utstyr og starter oppkobling. På Tron på 2m exiter byttet med ny exiter og PA-trinn. Effekt etter duplexfilter er økt fra 12w til 27w. Det må dog sies at mottak er noe forringet på grunn av økt TX effekt, noe som var en forventet resultat. Alle moduler ble kontrollert, gjennomgangsmålt og etterjustert.

Mens vi ivrig arbeidet inne ( ihvertfall de to eldste ) forverret være seg så vi hold regelmessig oppsikt så vi ikke skulle risikere å bli sittende værfast. Ganske guffent vær ble det etter hvert, bildet viser nesten et "idyllisk" bilde, men snøen lå horisontalt i luften.....

1 -1,5 grader, 18-20m/s nedbør og 1666 moh er ufyselig......

 

I tillegg oppstod litt komplikasjoner da undertegnede punkterte kun noen få hundre meter fra hovedveien med en 5 cm spiss stein rett inn i dekket! Skjønne seg hvordan det kan gå til, men det skjedde da. Men slikt ting

På tur ned fra Tron, rett ved hovedveien punkterte LA6ETA (eller bilen rettere sagt) på kvelden. NAF kom, vi kjøte til Tynset og snill servicemann la om to dekk før turen gikk sørverover igjen.

hjelper det ikke å henge med nebbet over, servicemann fra NAF/Viking kom raskt (fra Tynset) og så innom før han fikset en annen jobb litt lenger sør. Vi tre nyttet tiden til å spise en middag før veihjelpsmannen kom og plukket opp først meg, så bil før det bar til Tynset for omlegg av to dekk.

Litt forsinkelser i planene, relativt mørk og regnfullt vær kom vi oss opp til Horta i midt-østerdal og ankom på 1007 moh kl. 23. Vi kom oss innendørs rimelig raskt og hadde et visst skravlebehov før vi kravlet opp i loppekassa alt for seint....

Inn i nytt skap

Ny dag opprant, like grått som dagen før, men ny tur inn i skapet.

På Horta ble simplex 144.6375 satt QRT og 145.650 med duplexfilter satt QRV, QSX -0,6 Mhz og CTCSS 88.5 Hz.

 

En vellykket tur hvor vi svingte innom LA9DSA Knut for en kaffe og nybakst før i returnerte hvert til vårt.

Videre planer for høsten:

  • ferdigstilling av "beinet" i Oslo på 145.6375 (montering av duplex-filter 2m og 70cm m.m., i samarbeid med LA4O )
  • forbedring av dekning i Gardermo-området (i samarbeid med LA2G)
  • "forbedre" dekning (er vel ikke dekning idag) øst og nord for Trysilfjellet.