Hopp til innhold

Driftsmeldinger

Det er følgende kjente feil på teknisk infrastruktur: Innlandsnettet og APRS pr. 3.juli 2020

Innenlandsnettet:

 • Oslo og deler av Viken
  Repeateren som dekker Osloområdet (QRG: 145.6375)  er er "tunghørt" på RX, men sender ut OK. Feilen er identifisert. Den vil mest sannsynligvis blir rettet i to etapper, først en midlertidig løsning i løpet av forholdsvis kort tid, deretter er permanent feilretting på seinsommeren/tidlig høst.
 • Midt Østerdal
  Repeater  (QRG:145.650) er fremdeles delvis ute av drift. Feilen er hovedsakelig at den ikke tar i mot, og den bare er delvis hørbar i dekningsområdet.Pga at det fremdeles stedvis er igjen snø, vil denne først bli rettet da det er mulig å komme opp.
 • Dovrefjell og Folldal
  Feilsøking pågår. Det kan tyde på at RX på repeateren (QRG:145.700) ikke fungerer, men den skal være i orden på TX, slik at man kan lytte på Innenlandsnettet innenfor hele dekningsområdet.

APRS

 • LD2TR - Nord Østerdal
  APRS'n som dekker store deler av Nord-Østerdal er fremdeles ute av normal drift. Én av to feil på denne ble rettet 2/7, men dessverre lot siste feilen ikke seg rette på stedet. LD2TR sender bare ut sporadiske eget beacon, men videresender ikke mottatte APRS-signaler.

Feilene vil bli rette så snart det er praktisk/teknisk mulig, men vi ber om forståelse for at vårt "Tekniske infrastrukturteam" også har ferieavvikling i disse tider.

APRS NORD-ØSTERDAL 
LD2TR APRS som dekker store deler av Nord-Østerdal er fremdeles ute av drift. Feilen er identifisert og vil bli rettet så raskt som det er praktisk/teknisk mulig

INNLANDSNETTET NORD-ØSTERDAL
TX (QRG:145.600)er byttet, og det skal igjen være god dekning i Nord-Østerdal.

INNLANDSNETTET MIDT-ØSTERDAL
Repeater  (QRG:145.650) er fremdeles delvis ute av drift. Feilen er hovedsakelig at den ikke tar i mot, og den bare er delvis hørbar i dekningsområdet.Pga at det fremdeles stedvis er igjen snø(!), vil denne først bli rettet da det er mulig å komme opp

Innlandsnettet skal nå være i orden, retting av kritisk "single point of failure" utført, takk til dyktig mannskap med feilretting og logistikk, 1 times gåtur hver vei for å komme frem. Omtrent 48-timers rettetid på en større feil må sies å være meget oppegående.

Røverkollen ble koblet til Innlandsnettet 03.03.2020.
Frekvensen er 145.6375 MHz.
Det vil nå være god repeaterdekning i Oslo

Takk til LA4PGA som byttet den defekte repeaterantennen.
Vi vil også rette en stor takk til alle som har hjulpet oss med dette prosjektet.

Med vennlig hilsen

Karl
LA2UO